Lepicenter

ZADNJE NOVICE


Spoštovani!

V času prenove promenade lahko spremljate novice, ki vas bodo obveščale o vsem kar se na gradbišču zanimivega dogaja. V njih lahko preberete tudi pomembna obvestila glede sprememb peš poti in parkirnega režima v času gradnje o katerih vas bomo sprotno obveščali.

Več novic

Kaj sledi po Promenadi?

Kaj sledi po Promenadi?

Vas zanima, kakšna je vizija razvoja mestnega središča, kot si jo predstavlja Dean Lah, odgovorni projektant Promenade?

Več

Vabilo na odprtje prenovljene Promenade

Vabilo na odprtje prenovljene Promenade

22. avgusta 2014, ob 20. uri bomo v amfiteatru ob Paki slavnostno odprli prenovljeno promenado.

Več

Brez ovinkarjenja, naravnost preko mostu

Brez ovinkarjenja, naravnost preko mostu

Nadaljevanje klepeta z arhitektom Deanom Lahom. Kar naravnost smo vprašali, zakaj je most postrani?

Več


KONCEPT PROMENADE - FAZE IDEJNEGA PROJEKTA


Vsebinski pregled treh ključnih faz projekta Promenada, ki so na sistematičen način, skozi proces vključevanja različnih ciljnih skupin pripeljale projekt do faze realizacije. 

 

Faza 1 - EPK 2013

EPK 2012 - Urbana Revitalizacija

Projekt Promenada - urbana revitalizacija je bil izveden pod okriljem EPK 2012 - Velenje. Za svoje povezovalne gradnike je uporabil multidisciplinarne procese v katere so bili vključene mlajše generacije. Implementacija različnih znanj je v obliki kreativne delavnice in uličnih aktivnosti postregla s presenetljivimi rezultati!

Več

Faza 2 - Razprave

Strokovne razprave - 2012

V letu 2012 so se izvedle tri razprave strokovne javnosti o prenovi mestnega središča. Na njih so bile poleg predstavitve Ureditvenega načrta za centralne predele mesta izvedena identificikacija pomanjkljivosti in prednosti mestnega središča.

Več

Faza 3 - Projekt

Projekt Promenada 2013 - 2014

Velenje je posebno mesto. Kot novo povojno mesto je bilo zasnovano na modernističnem idealu vrtnega mesta in je kot tako edinstveno v slovenskem prostoru. To posebnost je potrebno zadržati, nato očistiti odvečnih elementov, ki so se nabrali skozi čas in nazadnje nadgraditi v skladu s potrebami sodobnega življenja. V tem duhu je načrtovana prenova promenade.

Več